miercuri, 23 martie 2011

Life is... life!

 Se  pare ca si subsemnata a trecut la tagma cocalarilor,dupa motivantele spuse ale unui respectabil domn profesor. Ii multumesc pt motivatie si il astept sa mai zica cate ceva,ca`s toate consemnate in registru si vor aparea intr`o postare cu perle de a opta,cele mai rare de altfel :>.
 Postarea asta ii e dedicata unui amic. Si voi scrie,as usually,ceva de viata. Ma rog,de viata mea -dupa cum era maneaua pe care au dat`o unii de vreo 3 ori cat am stat si io in peace la coltu` strazii...-ca e cam singura pe care o cunosc,e o constanta si nu,nu e data in tabele...


 In fond... Ce naiba e si cu viata asta? E ceva ce intai ti se da,ca,la randul tau,sa o dai altora. Depinde acum si in ce fel. Poti sa le`o dai la propriu,sa o iei cu mana si sa le`o arunci in fata,ca si cand ai scuipa inspre ei. Sunt nedemni de a te primi in randul lor... Dar singura problema ar fi ca lor nu le`ar prea pasa. Ce`s ei...? Zei carora sa le oferi ofrande,sa`i imbunezi,penttru ca apoi sa renunti la ei pentru proppria`ti mandrie? Nu. Ei sunt spectatori     la un spectacol pe care nici nu`l urmaresc.
 Viata,fiind un dar,dupa cum ziceam-la fel ca muuuuulta lume inaintea mea-vine impachetata in mii si mii de ambalaje. Care se desfac treptat,dar nu arata niciodata ce e prin`auntru. De ce sa nu`ti savurezi cadou`,primit la prima aniversare,atat cat ti`e dat? Ca sa le arati altora ca nu ti`e frica sa te desparti definitiv de ei si de tine atunci cand nu esti inteles?... Nu are rost.
 Si uite de ce. Astazi e groaznic. E frig,bate tot vantu`,poate si ninge,viscoleste,iti ingheata sangele`n creieri si nu e nimeni in jur. E strada pustie,ca atunci cand ma intorc eu de la pregatire de la franceza. Doar nu`ti faci igloo si te culci in el,sperand ca maine nu te vei trezi... Astepti ca maine sa se topeasca ot,inclusiv ziua cu zapada ei cu tot... Astepti sa traiesti toate clipele care separa un ceas de altul,o zi de alta,un om de el insusi...
 Maine vei fi altul. Vei gasi un "condamnat la viata". Si vei surade in sinea ta. Il poti ajuta,asa cum nimeni nu a facut cu tine. Iti vei retrai deznadejdea,dar zambind. Pentru ca acum totul s`a teleportat intr`o alta dimensiune. Parca nici nu ti`ai trai viata. O fi a altcuiva?... E a celui care a acceptat provocarea,si a avut curajul sa desfaca toate funditele si sa rupa-chiar cu dintii-scotch`ul care prinde fasiile de ambalaj. Pana la cea de fata. Maine vei mai rupa una. Si vei vedea ca niciunul nu e la fel cu precedentul. Fiecare are ceva nou. Poate optimism. Daca ala e cel care lipseste...


 Eu sunt un exemplu de om fricos. Mi`e frica de moarte. Cand eram mica,ma trezeam din cand in cand plangand din somn,strigand ca eu nu vreau sa mor. Si doar gandul ca o sa mor intr`o zi ma omoara,lant trofic,ce mai...? Pentru mine,in orice caz,a trai e un curaj si a alege sa mori e o lasitate. Cum poti tu sa te crezi puternic cand nu ai curaj sa faci fata unor surprize?... Ca asta sunt momentele traite. Nu zic ca`s toate placute. Ma rog,dupa 70 de ani incolo,nici alea placute nu mai sunt asa,ca`s aducatoare de infarct pentru inimile slabite...
 Apoi,un alt subiect care merge mana`n mana cu viata e iubirea, Amandoua`s chestii relative. Le poti avea,dar sa nu stii niciodata de ele,sau le poti avea si sa`ti bati joc... Un om care nu iubeste viata nu va putea niciodata sa iubeasca sentimentul din care deriva ea... Stii cand vei simti ca traiesti? Cand vei simti prima iubire impartasita. Ce daca toate de pan`atunci vor ramane niste clisee,niste tragice diapozitive,niste sterse filme voalate...? Finit coronat opus. 



 Merg mana`n mana. Da` asta nu inseamna ca se si inteleg. In orice caz,nu se "vand" separat. Totusi,nu le ai pe amandoua odata. Cand iubesti,nu simti nimic. Simti viata scursa din tine. Esti undeva,in afara timpului si spatiului normal,suspendat,cazand in gol alaturi de persoana iubita. Increderea va uneste si nu va lasa sa cadeti unul fara celalalt.
 In schimb,cand traiesti,esti atent la fiecare pas,ca si cand ai conduce. Mda,aici merge referinta aia cu tata care e atat de concentrat la volan,incat injura cum nu ati mai auzit vreodata daca`l perturba cineva. Asa si oamenii-daca le tai mersul fac ca toate aratarile. Deci,unde voiam mai exact sa ajung,atunci can traiesti,traiesti deconectat de orice realitate,traiesti cu gandul la viata,precaut,atent,minutios.
 De`asta,atunci cand descoperi cum anume sa imbini cele noua notiuni complementare sau suplementare [ca unghiurile,daca stiti la ce ma refer...] ai inteles ce inseamna sa traiesti. Atunci vei uita pofta streangului si voluptatea cianurii. Atunci iti vei dori ca viata sa nu se mai sfarseasca. ORICINE ai fi.


 Poate ca e ca si cu jocurile de noroc. Dar zarurile`s schimbatoare,ca au fetele facute din conjuncturi,iar miza e pierderea sau pastrarea mintilor.
 Poate eca si in filme. Cu final fericit. Nu stii daca nu o lasi sa se termine normal,nu?
 Poate e cel mai frumos lucru care ti s`ar putea intampla. Si chiar este. Merita traita pana la capat,ca un lucru bun,fie el once in a lifetime.,va aparea. Si poate fi atat de puternic si isi poate aroga o asemenea intensitate,incat va merita fiecare obstacol de care te`ai lovit. Asa un moment vine pentru toti,e ceva si sa stim sa`l asteptam. Nu cu mainile incrucisate [nu pe piept,Doamne fereste!...] si nici cu pumnii inclestati. Ca nu ne batem cu intarzierea frumusetii din viata noastra.
 Si,in sfarsit,ajungi la miezul "pachetului",la continutul cadoului,in ultima clipa normala de viata,cand bilantul si "marea trecere" sunt deja definitivate. Atunci,dupa intensitatea cu care te`ai bucurat de ce ti`a fost dat,vei vedea si cadoul. Se spune ca,in ultima clipa de viata,iti trec toate prin fata ochilor,se succed atat de repede incat parca ai trai viata chiar la intalnirea cu moartea. Pana la urma,tot acea "lady in black" e cea care iti da darul. Sau ti`l ia. Si atunci mergem pe principiul ca nu esti constient de ce`ai avut decat atunci cand il pierzi. Oricum ar fi,va veni un moment cand vei fi pe deplin fericit si implinit. Si iti vei multumi in gand ca ai trait totul. Vei fi impacat cu tine,ca ti`ai dat ragaz sa traiesti totul,din pura curiozitate a momentului urmator.




 Pe final...
 Fortuna caeca est :). [Hai ca ma dau mare,nu?:))...]
 Fii tu mai "vazator" decat el [apropo de afirmatia anterioara],si fii cu un pas inaintea lui. Tu`ti faci norocul,nu el pe tine. Si daca ai vreodata impresia ca te`a facut... Ei bine,treci mai departe,ca dupa reusita lui,se culca pe`o ureche si ramane cu siguranta in urma. In final,tot tu vei iesi in avantaj :).
 Chiar daca parca as fi la vreo organizatie de cine stie care,cu scopuri umanitare... Dau si io un umil sfat pentru toti cei care vor sa asculte si pentru toti cei care au avut rabdare sa citeasca pan` la marele final...
 Alege viata :). Tu iesi in castig,nu viitorul recensamant :).
 [Crezi in tine,eu o fac deja :). Cred,adica,nu va ganditi la altceva :)).]







 © Riri`.Please ask before copying.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu