marți, 10 mai 2011

Not another Cinderella story

 Nu a inceput ideal,ziua asta de 9 mai. Pe langa faptul ca e un moment-irefutabil- uhmmmm...special,mai e si aniversarea noastra. Coincide cu Ziua Europei... Sa`mi intre`n cur atata cinste si onoare,nu?...
 Toata ziua am zburdat prin scoala,facand reclama la "Dietatietor",urland la toti si dansand. Daca se poate numi dans datu` din aripioarele picante la kil,de zici ca`s luate de la KaFeCe ^^.
 Seara,insa... Se schimbara datele problemei.
 Am abandonat vesnica cocoasa,mi`am indreptat spatele si mi`am prins o brosa la rochie,ca sa nu cada de pe mine. Pensa-la-minut by mama. Mirare. Question mark. Cum de anu` asta intru chiar in prima rochie pe care o probez si anu` trecut nu nimeream niciuna din... 20?... Nu importa. Mi`am luat pantofii cu toc,am alergat spre taxi si m`am oprit fix in parc. Demonstratie de rezistenta pe pavaju` ala de nimic,in care nu numai ca imi intrau tocurile,dar care mai era,pe mai toate alocurile,denivelat... Insa la Gala... De nerecunoscut pentru toata lumea. In afara faptului ca m`am tuns "expres" pentru festivitate,m`am mai si imbracat cum imi imaginam ca voi fi ori la vreun botez,ori la propriile`mi funeralii... Adica elegant. Si pare`se ca am trecut cu brio proba mersului pe tocuri. I`am pacalit pe toti ca stiu si io sa merg un pic acolo... Asta pana cand... Dar stati,ca ajungem si acolo :).
 Am lasat rocku`n spate,castile acasa,usa cortului la poarta... Si m`am purtat asa cum s`ar si cuveni la onorabila mea varsta. Adica aproape manierat,avand in vedere ca nu am ragait nimanui in fata si ca nu am halit toata mancarea,ca porcu` in ajunul zilei de Ignat ^^.


 In fapt,nu am pus gura decat pe o bucata neidentificata de carne. Asta dupa premiere,cand am fost indelung aplaudata :). Din fata,niste copii,ceva mai mici ca mine,imi faceau galerie,ceea ce m`a impresionat foarte tare,dar nu le puteam tine isonul,avand in vedere podimul care`mi impunea o anumita conduita... Dar am fost foarte multumita,vazand ca toti imi zambesc si ma primesc mai mult decat calduros,si am zambit si io,la randu`mi,toata seara. Cata a fost ea,avand in vedere ca am tras chiulu` dupa ce am considerat ca misiunea mi s`a incheiat.
 De fapt,voiam sa ies in hol. Cand am dat,in prag,peste cel de`al doilea sarbatorit al cuplului. Si am ramas,pe buna dreptate,fara grai si cu gura si ochii cascati la maxim. Desi ii era rau,a facut pe dracu`n patru sa vina sa ma vada :). M`am invartit mai ceva ca un titirez sau ca un pilot profesinist la Raliu` din Sinaia,de vara trecuta... Si m`am hotarat sa dau cu subsemnatul prin foisor,ca prin Casino deja se incinsese atmosfera,si mi`era sa nu m`agit prea tare ^^.

 Nu am fost tocmai o Cenusareasa,dar am coborat treptele cu mai mare emotie decat data trecuta,cand celalalt venise sa savureze un spectacol alaturi de mine... Tocurile imi dadeau deja batai de...picior,asa ca "partenerul" m`a luat pe nepregatite in brate si m`a dus pana la cea mai apropiata banca,sa ma odihnesc si sa ma "revergorez". In tinuta mea,sa zicem,de gala,el ma ducea-in brate- sa beau apa de la...cismea ^^. Ca nu gasisem unde cautasem in prealabil...


 Cand sa ma`ntorc acasa,apropo-drumul a durat peste 45 de minute,din cauza durerilor in talpa ^^- am realizat ca nu mai pot merge la capacitatile normale. Cand am ajuns undeva unde nu ma putea vedea nimeni,am luat pantofii`n mana,si am dat bice spre casa. Desculta intr`o seara de primavara...

 Nu eram atenta la ce urma sa se intample. Am lasat totul in voia sortii care m`a adus de mana cu el,singuri,intro` seara tarzie de mai. Umbland desculta pe asfaltul rece,nu simteam nimic,nici durere,nici deformarea involuntara a picioarelor... Ma uitam,cand in pamant,cand inspre cer... Pamantul,din care ma trag,se lipise intr`un gest de salvare personala de fericirea ce`mi vibra pana la picioare,pana in varful degetului ce strapunsese ciorapii fini,dar mult prea mici pentru mine. Era senin,dupa atatea zile ploioase. Iar la stanga era el. Si zambeam. Nu eram in stare de un singur cuvant. De ce as fi fost? Asta era fericire pentru mine. Sa simt,daca nu pentru totdeauna,macar pentru acum,ca am pe cine ma sprijini si am langa cine sa`mi inalt capul cand daude greu. Voiam sa nu mai ajung acasa. Singuri,pe mijlocul strazii,nicio masina,niciun om,decorul ideal... Dar... Asa am reusit sa ma contrazic singura: nu merg chiar atat de bine pe tocuri ^^...

 Foisor... 09:00. Ce naiba o fi zis,nu mai tin minte. Tin minte un singur cuvant: "Irina!"...si toate luminile s`au aprins :). Singuri pe`o latura a cercului,am admirat inflorirea luminitelor alora,un moment atat de nesemnificatif,dar atat de important pentru aniversarea noastra... Desi locuiesc prin preajma,nu am mai vazut niciodata parcul luminandu`se sub ochii mei. Imi placea ce vedeam. Eram fericita. Cliseu: zambeam :).

 E 10 mai. Mor de somn de ore bune. Dar asteptam sa scriu si despre asta. Nu c`ar iesi vreo opera de arta,mai degraba ceva gen "soap opera",dar am facut din blogul meu terenul de joaca al sentimentelor mele. Am la idei,gramada :D. Ca vin odata cu imaginile. Mi se deruleaza in minte ca si cand nu le`as fi chemat eu,insotite de zeci de idei,de mii de replici,sute de formulari... Macar de`as avea intotdeauna pana si pergamentul langa mine,sa le asez unde li`i locu` si sa nu le pierd din vedere niciodata... Dar se vede ca secolul vitezei ma afecteaza si pe mine,si,in locul conferintelor pe teme filozofice,cu subiecte pe care le evit ca sa nu para ca vreau cu orice pret sa fiu spirituala,va fac partasi la micile mele povesti despre viata,vazute de un adolescent nascut inainte ca secoulul 21 sa inceapa. Is fosila,m`am nascut in secolu` 20 :)).
 Mi`am promis ca imi voi aminti mereu ziua de ieri,si asa va fi. Nu umbli zilnic descult in frig,incalzindu`te doar cu mana celui de langa tine,pe care o folosesti drept manta universala... Nu zilnic se intampla sa`ti privesti sentimentele in fata si sa le spui pe nume :). Eu ma uit des in ochii lor,le adun in aceeasi palma si le strig pe acelasi nume: Paul :).


 Asta a fost povestea mea de falsa Cenusareasa :). Orice fata are una,eu tocmai am citit`o pe a mea...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu