sâmbătă, 19 martie 2011

Semne de punctuatie

  Ce se pune dupa "Te iubesc"? Doua puncte daca urmeaza vreo continuare,vreun motiv,vreo alta explicatie [ceea ce nu e cazul,cuvintele aduc totul cu ele]. Punct si virgula,daca e sa mai completezi cu ceva. Ceea ce inseamna ca se anuleaza ideea celor doua cuvinte. Fie ai crezut numai in momentul acela,fie nu vrei sa crezi in ceea ce ai spus/scris. Puncte de suspensie,in caz de dezamagire. Cand ti`e sufletu` franjuri si reminiscente,iti arde sa spui asta ca sa`ti resuscitezi imaginatia. Sa iti recastigi optimismul in instanta cuplului. Si o spui nu numai din convingere,dar si dintr`un elan de sincertitate,mai demn de apreciat decat orice alta pornire a vietii nespectaculoase,a vietii implinite sub orice aspect...
  Mai putem avea virgula,sa separi apelativu` de restu` comunicarii.
  Sau semnul exclamarii,care nu accepta comentarii ulterioare,care incheie,practic,orice conversatie. Nu e neaparat semnul unei iubiri profunde,care nu accepta replica sau macar sentiment de aceeasi natura. E semnul pe care iti vine cel mai usor sa`l pui,crezand,poate,ca impresionezi. Ca lasi sa se intrevada mai mult decat un sentiment. Ca`i divulgi densitatea,intensitatea... Nu e mereu asa.
 Poate fi si semnul intrebarii,dar,desigur,nu`l luam in calcul. Vorbim de lucruri serioase,copii...
 Ce semn sa fi ramas? Punctul. Al` de`l folosesc io mai des. Nu stiu de ce. Admite orice replica,poate fi intors pe dos,analizat... E si cel mai complet,mai deschis si mai destupat. E cel pe care il folosesc. Pentru ca e modest si nu face un can-can din iubirea pe care o simt. Nu o exagereaza. Ti`o aduce,nuda,in fata. Ti`o asaza,calm,in poala,te ademeneste sa o studiezi,sa o vezi de aproape,sa o crezi. Dar,mai presus de toate,sa o intelegi. Si sa`i raspunzi in mod egal. Nu cu aceeasi moneda,ca dragostea nu o dai la schimb pe nimic,nici macar pe dragoste. Sa`i platesti,eventual,cu acelasi sentiment.


  Te iubesc. In fiecare zi mai mult. Nu am ce sa spun mai mult... Poate doar...
  As regreta enorm daca te`as vedea plecand,avand in acelasi timp sentimentu`,convingerea,ca nu te vei mai intoarce.
  As vrea sa inot doar printre clipe petrecute alaturi de tine. Cand nu esti tu in fata mea,suntem amandoi in fata tribunalului inchizitorial din mintea mea. Si momentele alea nu se mai termina. Din pacate si din fericire.
  As vrea sa te fi cunoscut mai devreme.
  As vrea sa pot sa fiu macar pe jumatate cum esti tu cu mine. Sa pot sa`ti raspund la felul de a fi cu un fel de a fi mai "suitable" [ca nu`mi vine cuvantu`n romana...].
  As vrea sa te asigur cumva de sentimentele mele.  Never mind. Nu`ti trebuie,n`am,pleaca [:))].
  As vrea sa nu imi intorci niciodata spatele :).

 Multumesc ca te`ai bagat in viata mea in cel mai nepotrivit moment,ca sa o schimbi in cum nu se poate mai bine. Te iubesc. Astazi,si nu maine [:))... te`ai prins tu^^].

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu